Regnestykket er ikke så ille som man først antar

Regnestykket er ikke så ille som man først antar

Det er ikke bare store bedrifter som ønsker solceller på taket. Også blant privatpersoner er interessen økende.

Satser på Sol: Lar Martin Norvik i Nortekk Gruppen (innfelt) merker økt pågang etter solcellepaneler.foto: Nortekk
Det forteller Lars Martin Norvik, daglig leder for Nortekk Solar som sommeren 2015 ble startet opp som en del av Nortekk Gruppen.
– Vi ser at dette kommer mer og mer, og vi er jo allerede på takene fra før. Nå kan vi også legge solcellepaneler, forteller Norvik. Nortekk har totalt 60 personer som jobber på tak. Til nå er fire av disse kurset så de også kan legge solcellepaneler, men på grunn av stor etterspørsel har Norvik nå har planer om å lære opp enda flere.
– Dette er absolutt en økende trend, og vi får daglig forespørsler. Det er klart det er en investering, men regnestykket er ikke så ille som man først antar. Etter rundt 15 år har du spart inn hele anlegget, og da kan du i beste fall få gratis strøm de 40–50 neste årene, forteller han.
– Liker å vise seg fram

Ifølge Norvik er det stort sett miljøperspektivet som får folk til å anskaffe solcellepaneler.
– Samtidig er det noen som liker å vise seg fram litt. Men det er også mange som er lidenskapelig opptatt av dette og liker at det er litt nytenkende, forteller Norvik, som har store forventninger til 2017.
– Tidligere har vi hatt mange forespørsler, men ikke så mange som faktisk slår til på tilbudet. Men nå ser det ut til å snu litt, og jeg tror vi bare har sett starten, spår Norvik.

Mer næringsbygg
Kombinert med økt pågang fra privatpersoner, håper Norvik at de ved å sikte seg inn mot næringslivet det neste året vil øke gevinsten av å også jobbe med solceller.
– For vår del ønsker vi primært å jobbe med næringsbygg. Vi har jo mange store kunder fra før av, og har allerede fått et par slike oppdrag, så nå kommer det for fullt.